utorak, 11. travnja 2017.

ZBOG OVOGA ĆE VAS OSTAVITI: 12 najčešćih ženskih grešaka


Bezz obzira u kojem životnom dobu bile, ili koliko dugo ili kratko odnos traje, većina žena pravi iste greške.


Da bi se maknuli iz okova i krenuli prema zdravijem i sretnijem odnosu, predstavljamo vam 12 najčešćih grešaka u vezama koje većina žena čine.

Ako možete savladati i upotrebiti barem nekoliko, ako ne i sve promene s ovog popisa, garantujemo vam da će se vaš odnos drastično promijeniti na bolje, piše “Zdravaisretna“…

Nervoza i svađa ako je pogledao ili razgovarao s drugom ženom

Žene, shvatite, to je muškarcima u njihovoj prirodi, on mora da gleda (kao da ni vi ne odmjerite zgodnog frajera kada prođe). Ali svađa i nervoza je znak vaše nesigurnosti, što muškarce odbija. Ako vam preplavi ljubomora kad god je neka žena u njegovoj blizini, treba da učinite dobar pregled svog bića. U korijenu toga, ili je nestalo povjerenje u odnosu ili treba da izgradite samopoštovanje.

Ne pružate mu njegov lični prostor

Ako je on u lošem raspoloženju ili mu se ne razgovara, ostavite ga na miru. Većina muškaraca ne voli razgovore o svojim problemima, kao što to žene vole. Umjesto toga, oni vole da se povuku i odrade stvari iznutra.

Zapustili ste se

Stvarno je sramota koliko se žene zapuste u svom izgledu kada su u vezi ili braku. Neobrijane noge, višak kilograma, ne vježbaju, ne šminkaju se, hodaju masne kose. Dobro žene, pitanje: kada se vidite u ogledalu, šta vidite? Da li ste same sa sobom sretne? Ako niste, kako možete očekivati da će vaš muškarac i dalje u vama vidjeti predivnu ženu koju je na početku imao?

Nemate svoj lični život

Nemojte biti jedna od onih žena koja zaboravi na svoje prijatelje, na druženja, na svoje vrijeme čim joj u život uđe muškarac. To ne završava na kraju baš uspješno, a vi ostavljate utisak da vam je samo on potreban.

Pasivna agresivnost

Muškarci su mnogo jednostavniji od žena, ako mu kažete da je sve u redu, a durite se i ne želite da razgovarate, jer bi on trebalo da zna šta nije u redu, samo ćete izazvati bijes i ogorčenost. Muškarci ne mogu da čitaju misli. Ako vas nešto muči recite jasno i glasno i sve se lakše tada riješi.

Prigovaranja

Nijedan muškarac nije savršen, kao ni mi žene. I oni nisu u stanju da znaju i daju sve što vam je potrebno. Biće trenutaka kada ne budete bili zadovoljni s nečim što radi. Ako se to dogodi, nemojte prigovarati. Lijepo mu recite, “Dušo, da li bi mogao da uradiš to i to za mene? Ili: Zašto ne bi opet ono uradio, bila bih tako sretna.”

Ne cijenite ga

Ponovo, prestanite da gledate na stvari koje on ne radi, već se preusmjerite na ono što on za vas radi. Onda mu to naglas priznajte, pohvalite i cijenite njegov trud kakav god bio. Što žena više pokaže svom dragom koliko ga cijeni, to će je on više zadovoljiti. Pa, pobogu, dobile smo na dar mudrost.

Često ste ljuti, kenjkavi i mrzovoljni

Svi imamo loše dane, to je razumljivo. Međutim, u vašem najboljem interesu je da pokušamo biti sretni i pozitivni. Niko se ne želi da se druži s negativnim ljudima. U principu, sve nas privlače ljudi koji su sretni, koji zrače pozitivnom energijom. Probudite se s osmijehom, izrazite zahvalnost, gledajte dobro u svom životu i u svom odnosu. Ovaj način života ne samo da će vam pomoći u vašim odnosima, već će učiniti vaš život boljim u ukupnom poretku.

Ne volite ga na način na koji se on osjeća voljenim

Svako osjeća ljubav drugačije. Većina se žena oseća voljeno kada im njihov muškarac donese buket cvijeća, ali ova vrsta pažnje bila bi besmislena kod muškaraca. Muškarci drugačije osjećaju ljubav, imaju svoje načine. To bi mogao biti poklon, hrana, pohvale, da vi izađete negdje dok on gleda s drugovima utakmicu uz pivo koje ste vi kupili, šolja čaja ili masaža na kraju radnog dana. Obratite pažnju na to kako on reaguje na pojedine situacije i stvari i šta ga od toga čini voljenim s vaše strane.

Ubrzavate

Kada ste s nekim u vezi, morate povući ručnu kočnicu. Ako idete prebrzo u odlukama, ako cijelo vrijeme provodite samo s njim u početnim fazama zaljubljenosti, vjerovatno ćete zanemariti sve crvene zastave ili pokazatelje, jer je prevladala racionalna strana nad emocionalnom stimulacijom svega toga. Usporite puteve u odnosu, tako da se ne pogubite u njemu. Tako ćete i izbjeći neke nagle odluke, recimo da ubrzate vezu s nekim ko uopšte nije za vas.

 
izvor: http://www.haber.ba

0 komentari