petak, 12. svibnja 2017.

4 TRIKA SA OCATOM UZ KOJA ĆE TVOJA ODJEĆA UVIJEK IZGLEDATI KAO NOVA


Sigurno si čula barem jedan savjet za korištenje octa u kućanstvu te da je jako koristan pri pranju rublja. Naime, bijeli alkoholni ocat možeš koristiti kao odstranjivač mrlja i neugodnih mirisa sa tkanine, ali može poslužiti i kao omekšivač rublja.

Bijeli ocat kao omekšivačBijeli ocat ima zapravo isti učinak kao i omekšivač za rublje. Samo ga ulij u perilicu za pranje rublja kao što to obično činiš s omekšivačem, a uvjerit ćeš se kako je rublje još mekše uz korištenje octa.

Smanjuje talog deterdženta
Ima li išta gore od toga kad upereš rublje i pri vađenju iz perilice uočiš tragove deterdženda na odjeći. Pola čaše octa, kojim možeš preliti odjeću koju si već stavila u bubanj perilice će efikasno smanjiti taloženje deterdženta na rublju. Deterdžent je štetan za kožu, a zbog svoje strukture se ponekad ne ispere pa nakon završetka pranja ostaje na odjeći.
Otklanja mrlje od znoja
Kiselina u octu će ti pomoći da se riješiš onih ružnih mrlja od znoja ili dezodoransa, posebno na bijeloj odjeći. Ocat povećava moć deterdženta, a sve što trebaš je da prije pranja uliješ pola čaše octa u rublje i tako ćeš uspješnije otkloniti mrlje od znoja te održati boju odjeće.

Otklanja tvrdokorne mrlje
Ako se na određenom komadu odjeće nalazi nekoliko mrlja koje nikako ne možeš oprati, potopi ga u vruću vodu sa pola čaše octa, ostavi preko noći i zatim operi u perilici kao i obično.
Izvor: zdravakrava

0 komentari