srijeda, 24. svibnja 2017.

Ako primjetite OVO na vašem djetetu odvedite ga u hitnu ODMAH – Razlog je ozbiljan!


Tokom vrućih ljetnih mjeseci, djeca provode više vremena vani, a roditelji pripremaju zavoje i kreme za sunčanje kako bi zaštitili svoju djecu od ozljeda i opeklina.

Postoji još jedna opasna stvar koje roditelji nisu svjesni. Provjerite svoje dijete da li ima krpelja na sebi. Lajmska bolest je ozbiljna bolest koja se proširila zbog krpelja.

Vi bi također trebali znati simptome ove bolesti tako da možete djelovati odmah. Simptomi mogu biti različiti, ali postoje neki koji su vrlo česti. Najčešći simptom je osip. 70% djece sa lajmskom bolesti imaju ovaj simptom. Osip izgleda u obliku oka.

Osip uzrokovan lajmskom bolešću može također biti popraćen s visokom tjelesnom temperaturom, glavoboljom, svrbežom i otečenim žlijezdama. Lajmska bolest se može izliječiti antibioticima, ali samo ako je primjećena na vrijeme.

Jedini način da zaštitite svoje dijete od uboda insekata jeste da koristite sredstvo protiv ugriza insekata. Ako primijetite krpelja na svom djetetu, odmah ga izvadite jer je samo jedan ugriz je dovoljno za ovu bolest.

Morate odmah pozvati liječnika, ako ste vi ili vaše dijete imali ove simptome.

Izvor: megagiga.info

0 komentari