utorak, 30. svibnja 2017.

BUREK! MISLIM DA JE OVO PRAVI BOSANSKI RECEPT.MOJU MAMU JE OVO UČILA PRAVITI “BOSANKA” A JA SAM NASLIJEDILA RECEPT.


Sastojci
1/2 kg mekog brašna
3 dcl mlake vode
1/2 dcl ulja
malo soli

 
60 dkg mljevenog mesa
manja glavica crvenog luka
sol,papar,vegeta

Priprema
1.
od brašna, mlake vode, ulja i soli umijesite tijesto.
2.
mijesite ga na pobrašnjenoj podlozi tako dugo dok ne postane glatko i prestane se lijepiti.
3.
podijelite na tri dijela i svaki malo razvaljajte, namažite uljem i stavite na krpu
4.

 
neka stoji 20-30 min.
5.
za to vrijeme pripremite meso
6.
luk sitno nasjeckajte i zajedno sa začinima dodajte u meso(možete staviti i malo sode-bikarbone).podijelite masu na tri dijela.
7.
stolnjak stavite na kuhinjski stol i jadan dio tijesta stavite na sredinu i razvlačite lagano od sredine.
8.
kada ste dobili prozirno tijesto s jedne i druge strane stavljajte meso u manjim komadićima i malo pouljite.
9.
stolnjakom s jedne strane zarolajte do sredine pa tako i s druge strane.
10.
prorežite kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene “kobasice”.
11.
zamotajte svaku posebno i dobili ste burek.
12.
namažite tepsiju uljem složite bureke i pecite na 180 c 30 min.
13.
kada su gotovi treba ih malo poprskati sa vodom koju ste prethodno zakuhali sa malo soli.
14.

Posluživanje
Dok se tijesto “odmara” bitno je da nije hladno u prostoriji jer onda tijesto puca.Možete dodati i malo više vode u tijesto neće smetati.Pravi je doživljaj razvlačiti tijesto i zaista ide pa možete zarolati cijelo tijesto na stolu i dobiti ćete oblik štrudle i punite svim i svačim…

0 komentari