četvrtak, 18. svibnja 2017.

DESERT U ČAŠI OD JAGODA ZA 5 MINUTA


Beli deo
200 ml slatke pavlake
200 ml mleka
50 g šećera



1 vanil-šećer
1 kesica želatina
Crveni deo
500 g malina
150 g šećera
1 kesica želatina

Priprema:
1. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti ga da nabubri.
2. U šerpi pomešati mleko, slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer, pa zagrevati pazeći da ne proključa. Skloniti šerpu s vatre i umešati nabubreli želatin.



3. Unutrašnjost manje tepsije prekriti čistom kuhinjskom krpom. Na suprotne stranice položiti ukoso po dve prazne čaše, između njih postaviti drvenu varjaču i tako ih fiksirati.
4. Uliti belu kremu u nakrivljene čaše da budu ispunjene dopola. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
5. Maline i šećer pomešati, pa kratko prokuvati na umerenoj temperaturi.
6. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode. Voćnu masu umutiti u blenderu, procediti, a zatim sjediniti s nabubrelim želatinom. Nakon toga prohlađenom smesom dopuniti čaše.

0 komentari