subota, 27. svibnja 2017.
KREMASTA TORTA SA JAGODAMA
Sastojci
kora
6 jaja
6 kasika secera
120g mlevenih oraha
1 kasika brasna
2 kasike kakaa u prahu
pola praska za pecivo
1 fil
1200ml mleka
170g pudinga od vanile
12 kasika secera
100g cokolade za kuvanje
250g margarina ili maslaca
2 fil
500g mlevenog keksa
400-500ml gaziranog soka od narandze
100g secera u prahu
250g margarina ili maslaca
jos
oko 1300g celih jagoda
300g slag krem od vanile
Priprema
1.
Prvo umutiti belanca, pa polako dodavati secer dok se ne istopi, zatim dodati jedno po jedno zumance i mutiti na najmanju brzinu, skloniti mikser. U jednu cinijicu staviti brasno, kakao i pecivo, izmesati, zatim polako dodati u smesu od jaja i promesati da se sjedini, zatim dodatii mlevene orahe. Staviti u okruglu tepsiju papir za pecenje, kalup je 30cm, sipati smesu i poravnati, peci na 180 stepeni. Peci takve dve kore.
2.
Skuvati klasican puding, ohladiti. Razraditi malo margarin pa polako dodavati ohladjeni puding. Podeliti fil na dva dela, u jedan deo dodati otopljenu i prohladjenu cokoladu i promesati.
3.
Razraditi drugi margarin, zatim dodati secer u prahu i ostale sastojke, trebalo bi fil da bude kremast, zavisi keks koji koristite, neki vise upijaju a neki manje soka.
4.
Filovanje torte- kora, fil od keksa, poslagati jagode tako da ima razmak izmedju svake kao da ste tu stavili jos jednu jagodu, zatim staviti fil od cokolade, i sad gledati jagode one ispod da sad bude kontra poslagane, gde je bio onaj razmak dole, inace koristila sam cele jagode, a ne seckala da nebi posle od tereta torte curila izmedju filova, gledala sam da budu podjednake velicine.Zatim staviti zuti fil, pa koru i premazati je celu umucenim krem slagom od vanile.Ukrasiti je po zelji.
5.
Tortu najbolje ostaviti u frizider da odstoji jedan dan.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari