utorak, 23. svibnja 2017.

Najbolji recept za gljivice na noktima! Provjereno!

gljivice
Ko je imao gljivice na nožnim noktima, zna koliko je teško izaći sa njima na kraj.

gljivice

One su najčešće izazvane gljivicama koje pokupimo na vlažnim, mokrim mjestima. Zajednički tuševi ili bazeni, uobičajeni su izvori. Upravo zato su sportisti mnogo podložniji gljivicama. Pretpostavlja se da je razlog nošenje tesnih patika, pa znoj u kombinaciji sa stalnim udaranjem noktiju o vrh patike pogoduje razvoju gljivica. Ako imate i atletsko stopalo, veće su šanse da će gljivice preći i na vaše nokte.

Ako sumnjate na gljivice, svakako se obratite ljekaru. Liječenje se sprovodi različitim tretmanima i lijekovima. Međutim, postoje i alternativne metode koje su veoma efikasne u borbi protiv ovog problema, a koje možete isprobati kod kuće. Evo recepta koji se pokazao kao najefikasniji.

Soda bikarbona i sirće

Sirće efikasno ubija gljivice. Gljivice vole kiselu sredinu, a soda bikarbona će neutralizovati kiselinu.

Za tretman vam je potrebno:

voda
1 šolja jabukovog ili alkoholnog sirćeta
4-5 kašika sode bikarbone
papirni ubrusi
Sipajte 1 šolju jabukovog ili alkoholnog sirćeta u lavor napunjen vodom. Potopite stopala na 15 minuta, a zatim ih obrišite papirnim ubrusima. Zatim potopite noge u drugu posudu sa vodom, u kojoj ste rastvorili 4-5 kašika sode bikarbone. Na ovaj način, sirće će ubiti gljivice a soda bikarbona neutralizovati kiselost, čime se sprečava ponovni razvoj gljvica.



Ponavljajte tretman dva puta dnevno. Morate biti uporni, gljivice su nekad veoma uporne.

Ako ste dame, nakon ovog tretmana vam još samo preostaje da doterate vaša stopala, nalakirate nokte i uživate u ljetu bez gljivica! 🙂

Izvor: likemag

0 komentari