srijeda, 10. svibnja 2017.

Pronađen rudar koji je bio zakopan pod zemljom čak 17 godina! Nećete vjerovati kako je preživio! :O :O :O :O


Grupa rudara iz zapadne pokrajine Dzhinjang su bili nevjerovatno iznenađeni kada se u starijem dijelu rudnika iskopali čovjeka koji je bio ŽIV! Taj dio nije posjećen još od potresa koji je pogodio to područje.Sretni čovjek je Cheung Wai, 59-godišnjak koji je bio u prilično lošem stanju. Hitna pomoć ga je prebacila odmah u najbližu bolnicu na preglede fizičkog i psihičkog stanja, piše “Novonovo

Cheung je ostao zarobljen sa 118 mrtvih tijela svojih kolega rudara, kada je potres od 7,8 magnitude pogodio regiju i izazvao pucanje drvenih konstrukcija koje drže u tunel. Cheung je uspio preživjeti jer je ventilacijski otvor nekako ostao povezan s površinom, dopuštajući mu da diše čist zrak.

Uspio je preživjeti jedući velike zalihe riže i vode, koje su uvijek ostajale u slučaju takvog stanja. Cheung je obogatio svoju prehranu štakorima i mahovinom.Iako nije mogao ni da zamisli da će doći do toga, s vremenom je morao početi jesti neke od svojih kolega, ali mu savjest nije to dozvoljavala pa je tako zakopao većinu njih.

Slučaj Cheung ostaje jedinstven zbog činjenice da je bio u mogućnosti ostati živ toliko dugo.

“…
www.fokus.ba

0 komentari