WELCOME

petak, 12. svibnja 2017.

SEZONA JE JAGODA, ISKORISTITE PRILIKU I NAPRAVITE OVAJ BRZI KOLAČ SA JAGODAMA


Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama margarina /maslaca
3 žlice šećera
prstohvat soli
2 žlice hladne vode
Krema 1
200 grama bijele čokolade



4 dcl vrhnja za šlag
1 vrećica Želatine Dolcela
Krema 2
3 dcl vrhnja za šlag
2 dcl kiselog vrhnja
1 vrećica Želatine Dolcela
aroma jagode
Puslice:
2 bjelanjka
170 grama šećera

Priprema
1.
Za prhko tijesto pomješajte sve sastojke.
2.
Razvaljajte u kalup veličine 20x30cm. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
3.
Za prvu kremu zagrijte vrhnje za šlag pa u njemu rastopite bijelu čokoladu. Stavite sve u frižider da se dobro ohladi. Kad se ohladi izmiksajte mikserom u kremu. Želatinu pripremite po uputama na vrećici lagano zagrijte da se rastopi pa mješajući dodajte u kremu. Prelijte preko prhkog tijesta.
4.



Jagode očistite pa rasporedite po kremi.
5.
Za drugu kremu izmiksajte šlag, dodajte kiselo vrhnje i želatinu, te par kapi arome jagode za boju pa pomješajte da bude šareno. Premažite preko jagoda i stavite da se dobro ohladi.
6.
Za puslice izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa kad se dobro bjelanjak stvrdne stavite smjesu u vrećicu i istiskujte hrpice po želji u tepsiju u koju ste stavili pek papir. Pecite na 130 stupnjeva oko sat vremena.

0 komentari