petak, 12. svibnja 2017.

“SOČNE PEČENE KREMENADLE”… JA BOLJI RECEPT OD OVOGA NISAM PROBALA – Ukusne, sočne, pečene krmenadle u marinadi…


Potrebno je:
5 krmenadli
so, mleveni biber
Za marinadu:
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica senfa



2 kašike ulja
2 kašike balzamiko sirćeta
1/2 dcl jabukovog sirćeta
2 prstohvata ruzmarina
1 kašika smedjeg šećera
1/ dcl vode

Priprema:



Krmenadle odvojiti od kosti, istući tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Sastojke za marinadu pomešati, krmenadle uvaljivati u marinadu sa obe strane i redjati u posudu za pečenje. Preostalu marinadu preliti po krmenadlama i ostaviti da stane 30 minuta. Peći na 200 stepeni 15 minuta, prevrnuti ih na drugu stranu i peći još 15 minuta. Služiti uz pire krompir ili kao ja uz kuvanu rižu i tikvu.

0 komentari