ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

UKOLIKO IMATE CRVENILO, SVRBEŽ I GLJIVIČNA OBOLJENJA, PRIMJENITE OVE SAVJETE I OSLOBODITE SE ISTIH U REKORDNOM ROKU!


Za rast i razvoj na ljudskoj koži gljive traže određene uslove. Što su uslovi povoljniji, one su tu češće naseljavaju. Preponska regija je upravo jeda od dijelova tijela koji pruža povoljne uslove za rast, razmožavanje gljiva, i izazivanje oboljenja koje nosi naziv tinea cris.



Uslovi koje daje preponslka regija za razmnožavanje gljiva su vlažost, odgovarajuća temeperatura koja je viša u odnosu na otvorene dijelove tijela koja je viša u odnosu na otvorene dijelove tijela koji su izloženi vanjskoj temperaturi, slaba ventilacija i tamna sredina. Nošenje tijesnog rublja i odjeće koja pritišće i žulja preponsku regiju dodatni su pogoduijući faktori za nastanak infekcije. Upravo zbog toga je gljivična infekcija izazvana posebnim sojem gljiva, tzv dematolifta, razvija u preponskoj regiji naročito muškarca životnog uzrasa od devedesete do pedesete godine života.

Oboljela osoba treba da i sama učini neke postupke kako bi reciditivi bolesti bili ređi i manji. Treba svakodnevno da promijeni intimno ulje, da ga otkuha, treba redovno da mijenja garderobu, pri čemu, prije svega mislimo na pranje farmirica, hlača, suknji te da se sva ta odjeća pegla što je moguće vrelijom peglom. Preponsku regiju je potrebno prilikom kupanja temeljito oprati i još temeljitije posušiti. Nakon toga je potrebno nanijeti puder za njegu tijela.

0 komentari