utorak, 16. svibnja 2017.

UKUSAN RUČAK NA BRZINU… KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE…


Sastojci:
Za osnovu:
1 kgr. krumpir
1 jaje
1 zlicica so
100 gr. kaskaval
100 gr. sunka



2 zlice mleko
20 gr. margarin
zeleni dio mladog luka – (perca od luka)
Za paniranje:
1 jaje
2 kasike mleko
po potreba hljebne mrvice (prezla)

Priprema:
1. Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, – perje.
2. Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.



3. Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte … kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka – izmesajte.
4. Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
5. Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…
Posluživanje:
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.

0 komentari