srijeda, 21. lipnja 2017.

10 RAZLOGA ZAŠTO NE TREBA DA BACATE TEČNOST IZ KISELIH KRASTAVACA: Sigurno niste znali za broj 3!


Svi smo već to prošli: tegla krastavaca je prazna, a onda bacimo tečnost u sudoperu ili u wc šolju. Ali kada pogledate ovu listu, naći ćete definitivno bar jednu ili dve upotrebne svrhe za ovu tečnost, koje imaju svoje kvalitete.

1. Za opekotine od sunca.

Umočite vatu u tečnost od krastavaca i namažite opekotine od sunca. Sirće u tečnosti pomoći će da se koža smiri.

2. U koktelu

Neće biti lako da ubedite goste da piju koktel od kiselih krastavaca. Ali ovaj jednostavan recept je oduševio više od jedne osobe: Uzmite šejker i ubacite led zajedno sa jednom merom vodke i mere tečnosti od kiselih krastavaca. Dobro promešajte i sipajte u čašu od martinija. Ubacite jedan mali krastavac i popijte. I zapamtite da pijete odgovorno!

3. Protiv mamurluka

Posle žurke i mnogo alkohola, vaše telo je dehidrirano, a bolni mamurluk je na putu. Pre nego što odete na spavanje, popijte malo tečnosti iz kiselih krastavaca i videćete (ali i osetićete) da će vam biti mnogo bolje kada ustanete!

4. Da sprečite grčeve i bolove u mišićima

Mnogi treneri preporučuju da popijete 1/4 čaše tečnosti iz kiselih krastavaca (i vode) posle svakog treninga kako biste osvežili vaše telo.

5. Protiv gorušice i mučnine

Krastavci se obično kisele u mešavini sirćeta i meda. Oba sastojka su odlična za vaš stomak. Mali gutljaj ove tečnosti pre jela i možete da zaustavite stomačne probleme.



6. Protiv prehlade i bola u grlu

Kada se pojave prvi simptomi, progutajte jednu kašiku ove tečnosti. Sirće je jednako dobro kao i sirup protiv kašlja, a i prirodnije je.

7. Za kuvanje

Možete da koristite ovu tečnost u vašoj salati ili kao zamenu za sirće. Možete čak i da je pomešate sa jogurtom kako biste napravili dresing za zelenu salatu, salatu od jaja, ribu ili krompir. Neki koriste ovu tečnost kako bi marinirali meso da bi postalo mekše.

8. Da održite hranu svežom

Ako ste pojeli sve krastavčiće, onda stavite tvrdo kuvana jaja, luk i beli luk u teglu sa ostatkom tečnosti kako biste ovoj hrani dali finu notu, ali i kako bi trajali duže. Ovaj trik takođe funkcioniše i sa konzerviranim povrćem kao što je paradajiz, grašak i artičoke.

9. Za čišćenje bakarnih predmeta

Samo stavite malo ove tečnosti na sunđer i oribajte bakarne predmete kako bi opet zasijali.

10. Služi kao đubrivo i kao ubica trave

To zvuči možda čudno, ali ova tečnost je veoma dobra u oba slučaja. Za biljke kao što su ljiljani, koji vole kiselo zemljište, ova tečnost radi kao đubrivo.

Trava u vašoj bašti može lako da nestane ako je polijete sa ovim.

0 komentari