nedjelja, 11. lipnja 2017.

5 najjeftinijih trikova protiv najezde mrava u kući


S dolaskom toplijih dana brojni muku muče s upornim i nepozvanim gostima, mravi naime počinju sa sakupljanjem zimnice, a naš dom njihova je omiljena destinacija. U borbi s dosadnim ‘društvom’ pomažu prirodna i jeftina sredstva čiji će miris i sastav potjerati i spriječiti dolazak kolona

1. Temeljito počistite sve prostorije u kući



Prvi korak u borbi sa sitnim nametnicima je temeljito čišćenje svih površina na kojima se ‘društvo’ okuplja. Najbolje je to učiniti sa uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i kuteve u smočnici na kojima su ostaci hrane mamac za mrave.

“Intenzivan miris cimeta potjerat će mrave, a iz najdubljih skrovišta malo dječjeg pudera natjerat će ih na bijeg”

2. Bijeli ocat
Najpoznatije prirodno sredstvo za istjerivanje mrava je bijeli ocat, koristite ga pomoću raspršivača na način da u bocu s raspršivačem ulijete jednaku količinu bijelog octa i vode. Poprskajte mjesta na kojima ste primijetili mrave koji ne podnose miris octene tekućine. Radne površine prebrišite s krpom namočenom u mješavini bijelog octa i vode te pustite da ishlapi, ocat je bezopasan što uvelike olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu.




3. Cimet u prahu
Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom, kroz par sati kolone bi trebale napustiti kuću. Naime mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

4. Kuhinjska sol
Par žlica kuhinjske soli pomiješajte s kipućom vodom i kada se ohladi prelijte u raspršivač. Mjesta okupljanja mravi, posebice ulazna vrata i prozore poprskajte i ostavite da se posuše, slana površina spriječit će mrave od ulaska u kuću.

5. Kreda i dječji puder
Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz rubove zida – omiljenim skrovištima mravi. Isto možete učiniti pomoću dječjeg pudera koji jednako učinkovito tjera mrave.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

0 komentari