utorak, 13. lipnja 2017.

BEZ JAJA I MARGARINA SVJETSKI POZNATA POSLASTICA KOJU TREBATE PROBATI


Sastojci:
250 ml slatke pavlake
500 g mascarpone
100 g secer u prahu
1 vanilin secer



par kapi limunov soka
250 ml hladne kafe
4 cl amareto liker
oko 60 piskota
kakao za posipati tiramisu

Priprema:
1. U skuvanu, hladnu kafu dodati amareto liker.



2. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati secer u prahu, vanilin secer, mascarpone i par kapa limunov soka.
3. Piskote umociti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piskote, krema idt….zavrsiti sa kremom, posipati sa kakaom
4. Ostaviti tiramisu preko noci da se stegne i da se piskote potpuno umeksaju

2 komentara:

  1. RECEPT JE VRHUNSKI, jedina mana je što se brzo pojede.
    Hvala na receptu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Radila sam točno po receptu i što reći, gosti su ga radije jeli nego čokoladnu tortu koja je također bila odlična. Tiramisu odličan , pet plus

    OdgovoriIzbriši