subota, 17. lipnja 2017.
BRZI KREMASTI KOLAČSA VAŠIM OMILJENIM VOĆEM...OKUS ODABERITE SAMI
Potrebno je:
100 gr putera
120 gr šećera
1 jaje
250 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
300 gr očišćenih šljiva
2 kašike džema od šljiva
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice djumbira u prahu
2 kašike šećera
5 dcl mleka
2 pudinga od vanile
5 dcl slatke pavlake
Priprema:
Napraviti koricu za pitu. Umutiti puter sa šećerom, dodati 1 jaje, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti da stane u frižideru 30 minuta.
Za to vreme napraviti fil. U posudu staviti 4 dcl mleka da se kuva. Umutiti 2 pudinga od vanile sa 1 dcl mleka dodati u kuvano mleko. Kuvati dok se ne zgusne i dodati slatku pavlaku i kuvati još 1-2 minuta.
U kalup sa obručem prećnika 24 cm, prethodno podmazanim razvaljati odstajalo testo i na par mesta izbockati viljuškom.
Testo premazati sa 2 kašike džema od šljiva. 2 cm od obruča kalupa ne premazivati. Šljive iseći na 4 dela i poredjati u krug po korici i posuti sa cimetom, djumbirom u prahu i 2 kašike šećera.
Topao kuvani puding staviti preko šljiva.
Peći na 180 stepeni 35 minuta. Dobro ohladiti i skinuti obruč sa kalupa. Pitu ukrasiti istopljenom čokoladom.
0 komentari