utorak, 6. lipnja 2017.

JEDITE DOK JE JOŠ UVIJEK SEZONA: TREŠNJE su čudotvorno voće – evo zašto!

tresnje1
Trešnje su dobar izvor vitamina, ipak ne sadrže toliko C vitamina kao jagode.

Trešnje sadrže vitamine C, B i A, bioflavonoide, antocijanin, melatonin. Ovi sastojci pomažu u borbi protiv raka, u prevenciji srčanih bolesti, ublažavaju bolove uzrokovane artritisom i gihtom.

Svježe trešnje su dobre za otklanjanje iscrpljenosti.

Prevencija srčanih bolesti

Prema naučnim istraživanjima, flavonoid u trešnjama (kercetin) ima antikancerogena svojstva. Trešnje se u nutricionističkom smislu smatraju važnim izvorom kercetina.

Prevencija raka

U košpicama trešnje nalazi se mala količina amigdalina, za kojeg se smatra da utiče na smanjenje tumora i sprečava daljnje širenje raka.

Ublažavanje bolova



Antocijanini koji se nalaze u trešnjama blokiraju upalne enzime i. Zapravo, 20 trešanja je 10 puta efikasnije od aspirina.

Bubrežni kamenac

Nije samo plod trešnje zdrav, od peteljki možete napraviti čaj za izlučivanje mokraće pri pojavi kamenca u bubrezima. Za pripremu stavite prstohvat peteljki u litar vrele vode i kuhajte 2 minute, te ostavite da se ohladi 15 minuta. Čaj ocijedite i pijte u gutljajima.

Izvor: novonovo.info

0 komentari