WELCOME

četvrtak, 8. lipnja 2017.

KOLAČ SA JAGODAMA.....jako se lako napravi a izuzetno je ukusan i sočan.


Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
100 g šećera
1 žličica naribane limunove korice
75 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
3-4 žlice Džema extra jagoda Podravka
Za kremu:
200 ml slatkog vrhnja



2 žlice šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
200 g mascarpone sira
Za preljev:
500 g jagoda ili drugog voća
2 Preljeva za torte Dolcela
4 žlice šećera
500 ml vode

Priprema
Za biskvit:
1.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka koje istucite u čvrsti snijeg.
2.
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i dodajte koricu limuna. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, pa uz miješanje postepeno dodajte žumanjcima. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
3.
Smjesu izlijte u tepsiju (35x23 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Smjesu poravnajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
4.
Pečeni biskvit još vruć premažite džemom od jagoda i ostavite hladiti.
Za kremu:



1.
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone.
2.
Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita. Preko kreme posložite narezano voće.
Za preljev:
1.
Sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 6 žlica vode.
2.
Preostalu vodu zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući zagrijte do vrenja. Preljev hladite 1 minutu i prelijte pažljivo preko voća.
3.
Kolač ohladite i nakon 30 minuta možete ga narezati.
4.
Prijatno!!!!!

0 komentari