subota, 10. lipnja 2017.

LAGANI KOLAČ SA VIŠNJAMA


Sastojci
potrebno je
25 g maslaca
3 kašike smeđeg šećera
200 g višanja
za biskvit
125 g maslaca
150 g šećera



4 kom jaja
1 dl jogurta
250 g Glatkog brašna Podravka
mrvica soli
1 kašičica Praška za pecivo Dolcela
1 kašičic Vanilin šećer Dolcela (ili malo ekstrakta vanilije)
od 1/2 limuna sok i ribana kora

Priprema
Za podlogu od višanja istopiti šećer i maslac pa preliti po dnu kalupa 20 x 30 cm obložen alu-folijom preko stavljati višnje očišćene od koštica



Za biskvitno tijesto umutiti jaja pjenasto i ostaviti sa strane. U drugoj posudi umutiti puter sobne temperature, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi, dodavati po malo umućena jaja i jogurt i na kraju brašno pomiješano sa solju i praškom za pecivo. Dodati vaniliju i koru i sok od limuna i izmiješati.
tijesto sipati preko višanja i poravnati.
Peći u rerni zagrijanoj na 180 C po potrebi, kad se biskvit odvoji od stranica kalupa pečen je.
Kolač ohladiti i posuti malo šećerom u prahu.

0 komentari