subota, 17. lipnja 2017.

NAJBOLJI PEČENI MLADI KROMPIR...SPECIJALITET ZA KOJI ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT


Sastojci:
– 1-2 kg mladi krompirica
– so biber i vegeta



– malo ulja
– 2 kasike putera(margarina)
– susama po zelji
– malo suhog persuna (moze i bez njega)

Priprema:
Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha). Maknite sa peci,ocjedite I dodajte hladnu vodu da se prije ohladi. Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje. Dodajte zacine I susam.



Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju. Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju. Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano. Prohladite I posluzite se, piše “Coolinarka“.

0 komentari