četvrtak, 1. lipnja 2017.

NISTE PROBALI OVAJ KOLAČ NE OKLIJEVAJTE LAKO SE SPREMA A UŽITAK NEOPISIV


Sastojci:
Tijesto:
6 jaja
300 g šećera
2 vanila šećera
200 g brašna
200 g griza



1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Preliv:
500 ml mlijeka
1 l slatke pavlake
150 g mlijeka u prahu
300 g KaramelaTri leće

Priprema:
1. Razdvojiti bjelanca i žumanca. Bjelanca čvrsto umutiti sa prstohvatom soli, pa dodavati vanil šećer i kristal šećer uz neprestano mućenje srednjom brzinom. Kad se dobije čvrsti šam, dodavati jedno po jedno žumance.
2. Prašak za pecivo, brašno i griz, promiješati,i mješajući žicom lagano umutiti sa već umućenim jajima. Dobijenu smjesu izručiti u četvrtasti pleh pokriven pek papirom. Peći na 220 C oko 30 minuta, tj dok tijesto lijepo ne porumeni.



3. Pečeno tijesto još toplo izvaditi tj. izvrnuti iz pleha na čistu suvu krpu, pa ga dobro izbockati štapićem za ražnjiće. Umlačiti mlijeko u velikoj šerpi i u njemu rastopiti mlijeko u prahu, pa u to dodati hladnu slatku pavlaku i sve dobro izmješati.
4. Za kraj je još premažite karamelom, pri čemu možete koristiti kupovni karamel, a možete ga i napraviti sami po receptu za domaći karamel.
Posluživanje:
Gotov kolač dobro ohladite, režite na kocke i uživajte u osvježavajućem, laganom kremastom nezaboravnom tri laće zalogaju… Ipak imajte na umu, koliko god lagano izgledao, mnogo kalorija je u jednom komadu… Tri laće možete spremati i bez karamela, pa poslužiti posutog svježim voćem poput jagoda, malina, borovnica u nešto laganijem izdanju…

0 komentari