subota, 3. lipnja 2017.

OVOM ČUDOTVORNOM OTOPINOM CVJEĆARI VRAĆAJU U ŽIVOT UVENULO CVIJEĆE.NAPRAVITE SAMI!


Želite li da vaše sobne biljke cvjetaju često i bogato? Poslušajte savjete iskusnih cvjećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravi cvjetni vrt na svom prozoru.
Tajna bogatog sobnog vrta je jednostavna: da biljke cvjetaju još ljepše i bujnije, treba ih dobro prihranjivati, prenosi uspesnazena.com.

Kako pravilno pripremiti otopinu za prihranu biljaka:
1. Praktično, sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš). Može se, prije zalijevanja, zemlja u loncu posuti 1 žličicom šećera ili napojiti biljku slatkom vodicom (1 čajna žlica šećera na 1 čašu vode).

Fikuse možete jednom mjesečno zalijevati zaslađenom vodom. Na 1 litru vode uzima se 1 čajna žlica šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlijekom. To će doprinijeti sjaju i ljepoti biljke



Mlijeko je, inače, vrlo korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju špricom mlijeko, izravno u stablo biljke.

2. Odličan učinak na biljke daje prihranjivanje ricinusovim uljem.
U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 čajnu žlicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje se treba rastvoriti i dobro sjediniti s vodom, da ne bi opeklo korijene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cvijeće.
Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cvijeta stalno, potrebno ju je prihranjivati ​​jednom mjesečno.
3. Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje otopinom aspirina (andola).



Jednu tabletu od 300 mg treba otopiti u 1 l vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.
4. Biljke možete zalijevati sljedećim otopinom:
Uzmimo korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranjiva otopina za zalijevanje biljaka je spremna.


Štetočine, gljivice…
Ako ste primijetili da vaše biljke počinju venuti iz neobjašnjivih razloga – uzrok mogu biti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom.
U ovom slučaju bit će od koristi sljedeći trik: Za njegovu realizaciju bit će potrebno samo nekoliko običnih šibica. Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ruba lonca, i zalijte cvijeće. Nakon 2 dana, zamijenite šibice novim, a nakon još 2 dana mušice će nestati.
Od sada ne morate zalijevati sobne biljke insekticidima. Fosfor i sumpor, koji su u sastavu smjese glave šibica, prodiru u tlo i pouzdano oslobađaju biljku od nezvanih gostiju.
Da biste spriječili pojavu gljivica, koristite bakrene novčiće. Stavite nekoliko novčića u tlo oko biljke, i bakar će uništiti sve spore gljiva.
uspesnazena.com

0 komentari