WELCOME

utorak, 13. lipnja 2017.

PUNJENE TIKVICE KADA IH PROBATE POSTAĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA


Sastojci
     6 - 8 tikvica
     2 glavice crnog luka
     1/2 kg mlevenog mesa
     3 čena belog luka
     1 jaje


   
 1 šoljica pirinča (skuvanog)
      Za bešamel:
     1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja
     1/2 l mleka
     5 čaša kiselog mleka
      malo mirođije
      začini (so, biber, vegeta)
     150 gr gaude

Priprema
    Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje.
    Tikvice oljuštiti (ako su mlade, samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu.
    Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.


   
Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.
    Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili. Posuti mirođijom.
    Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica. Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari