nedjelja, 11. lipnja 2017.
RUM KASATO – KOLAČ KOJI JAKO ČESTO PRAVIM JER JE PREDOBAR
rum i cokolada,rekla bih cist original,jaaako ukusne…
Sastojci:
300gr krompira,
300gr keksa mlevenog,
200gr cokolade,
140gr margarina,
200gr prah secer,
1 kasika kakaa,
2 kasike ruma,
1 kasika ulja
Priprema:
Skuvati 300gr krompira,zatim ocediti i ispasirati,dodati mu 100gr cokolade,100gr margarina,sjediniti.cokolada se od toplote krompira topi takode i margarin,ili predhodno ih otopite. zatim dodati 300gr mlevenog keksa,ja sam ovog puta koristila posni.200gr prah secera,1 kasika kakaa,2 kasike ruma.po zelji dodati rum moze i jedna kasika formirati kolac-plocu,na tabli,ili kalupu.ja sam pojedinacno ih pravila na dasci pomocu noza.izasli su 45 kolaca.ostaviti da se stegne i ohladi.otopiti na pari 100gr cokolade,40gr margarina,1kasika ulja.umakati kolacice sa gornje strane ili preliti preko celog kolaca u kalupu.
Author : anestezija Łłß
0 komentari