četvrtak, 15. lipnja 2017.
ZAPEČENO POVRĆE KAO FINI LAGANI LJETNI RUČAK..
Odlican recept za iskoristavanje ostatka povrca. Posluzite uz salatu kao lagani rucak ili veceru. Fino je i ohladeno, pa se moze pripremiti i dan ranije, ili kao snack za party ili goste.
Sastojci
150g kelj
1 tikvica
2-3 zlice persin
4 jaja
1 luk
3 cesnjak
2 zlice krem sir (Philadelphia)
1 salica mlijeko
1 zlica
brasno
1/2 salice panceta/slanina (opcionalno)
1/2 zlicice papar
1/2 zlicice ili po izboru sol
maslinovo ulje
Priprema
1.
Listove kelja isprati i staviti kuhati u malo vode, tek toliko da prekrije. Kuhati oko 7 minuta, zatim ocijediti i sitno nasjeckati.
2.
U dublju tavu dodati ulje i sitno nasjeckani luk. Ukoliko zelite dodati i pancetu, nasjeckajte na sto sitnije i dodajte zajedno sa lukom. Prziti oko 3-4 minute. Zadnju minutu dodati cesnjak.
3.
Dodati nasjeckani kuhani kelj i sitno narezanu tikvicu. Lagano pirjati oko 10 minuta.
Sada dodati brasno i poprziti 30 sekundi i polako dolijevati mlijeko uz stalno mijesanje. Umak ce postati gust. Ukoliko je pregusto dodajte jos malo ekstra mlijeka ( ili vode).
4.
Umijesajte sol, papar, krem sir i persin. Smjesa treba biti dosta gusta, slicno kao puding. Maknuti sa stednjaka i ostaviti da se malo ohladi.
5.
Dodati umucena jaja i dobro promijesati.
Tavu za pecenje premazati sa maslacem ili uljem i izliti smjesu sa keljom.
6.
Staviti peci u vec zagrijanu pecnicu na 180 C. Staviti komad folije preko tave. neka bude otvoreno sa strane.
Peci oko 35 minuta. Zadnjih 10 minuta maknuti foliju da se lagano zapece.
0 komentari