četvrtak, 15. lipnja 2017.

ZAPEČENO POVRĆE KAO FINI LAGANI LJETNI RUČAK..


Odlican recept za iskoristavanje ostatka povrca. Posluzite uz salatu kao lagani rucak ili veceru. Fino je i ohladeno, pa se moze pripremiti i dan ranije, ili kao snack za party ili goste.
Sastojci
    150g kelj
    1 tikvica
    2-3 zlice persin
    4 jaja
    1 luk
    3 cesnjak
2 zlice krem sir (Philadelphia)


 
   1 salica mlijeko
    1 zlica
    brasno
    1/2 salice panceta/slanina (opcionalno)
    1/2 zlicice papar
    1/2 zlicice ili po izboru sol
    maslinovo ulje

Priprema
    1.
    Listove kelja  isprati i staviti kuhati u malo vode, tek toliko da prekrije. Kuhati oko 7 minuta, zatim ocijediti i sitno nasjeckati.
    2.
    U dublju tavu dodati ulje i sitno nasjeckani luk. Ukoliko zelite dodati i pancetu, nasjeckajte na sto sitnije i dodajte zajedno sa lukom. Prziti oko 3-4 minute. Zadnju minutu dodati cesnjak.
    3.
    Dodati nasjeckani kuhani kelj i sitno narezanu tikvicu. Lagano pirjati oko 10 minuta.
Sada dodati brasno i poprziti 30 sekundi i polako dolijevati mlijeko uz stalno mijesanje. Umak ce postati gust. Ukoliko je pregusto dodajte jos malo ekstra mlijeka ( ili vode).
    4.


   
 Umijesajte sol, papar, krem sir i persin. Smjesa treba biti dosta gusta, slicno kao puding. Maknuti sa stednjaka i ostaviti da se malo ohladi.
    5.
    Dodati umucena jaja i dobro promijesati.
    Tavu za pecenje premazati sa maslacem ili uljem i izliti smjesu sa keljom.
    6.
    Staviti peci u vec zagrijanu pecnicu na 180 C. Staviti komad folije preko tave. neka bude otvoreno sa strane.
    Peci oko 35 minuta. Zadnjih 10 minuta maknuti foliju da se lagano zapece.

0 komentari