subota, 5. kolovoza 2017.

15 MINUTNI KOLAČ SA KESOM I VAŠIM OMILJENIM VOĆEM


POTREBNO:
300 g petit beure keksa
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
1l mlijeka




200 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
500 g svježih jagoda ili malina...
200 ml slatkog vrhnja za šlag

PRIPREMA:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.




Izliti pripremljenu kremstu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.

0 komentari