srijeda, 9. kolovoza 2017.

Choco-Cherry fantazija


Sočno, kremasto, čokoladno, zaokruženo kiselkastim okusom višanja..mljac! Napravila sam malu kombinaciju po svom ukusu i moram priznati da je fantastična. Biskvit je od torte ”Killing me softly” u koji sam dodala aromu čokolade, natopila ga sokom od višanja, te… Ma, zapravo.. idemo korak po korak
Sastojci
Biskvit
4 jaja
200 g šećera
70 g maslaca/margarina
70 g čokolade za kuhanje
60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome čokolade
200 g oštrog brašna
40 g kakaa
2 žličice praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone i prstohvat soli
Fil
750 ml slatkog vrhnja za šlag
330 g čokolade za kuhanje
100 g Milka mliječne čokolade
1 tegla višanja
Glazura (po želji)
250 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje





Priprema
Fil
1.
Prvo radimo fil, jer treba odstajati neko vrijeme u hladnjaku.
Zagrijte vrhnje za šlag do vrenja. Dodajte čokolade i miješajte dok se ne otope i potpuno ne sjedine s vrhnjem.
Fil podijelite na dva jednaka dijela i ostavite sat ili dva u frižideru (da ne bude ni previše “vodno”, a ni previše čvrsto..tako da se fino poveže s višnjama).
Biskvit
1.
Žumanjke umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu… umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanjaka. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175°C, napraviti test čačkalicom (treba oko 35-40 min, možda i koji minut više..zavisi do pećnice). Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
Slaganje torte
1.
Višnje iz staklenke ocijedite. Sok iskoristite za zalijevanje kora.
Koru postavite na pladanj i zatvorite obručom od kalupa za tortu. Zalijte malo sokom od višanja, zatim premažite tankim slojem kreme, poslažite jedan dio višanja i premažite ostatkom kreme.
Zatim opet stavljamo koru i ponavljamo postupak. Gornju koru također natopite sokom od višanja. Ostavite preko noći da se ohladi, skinite obruč i ukrasite po želji.
Glazura
1.
Isti postupak kao i kod fila. Zagrijati vrhnje, istopiti čokoladu samo ovaj put ne treba u hladnjak nego se odmah prelije preko torte. Volim ganache pa sam stavila malo deblji sloj nego što bi trebao biti. 😀

coolinarika.com

0 komentari