četvrtak, 17. kolovoza 2017.

GRIZ NOKLICE ZA JUHU - MEKANE K'O DUŠA...


Ovakve noklice moji doma jako vole, jednostavne su za napraviti i ne raspadaju se. Nije vam potrebna vaga za mjerenje...!
SASTOJCI:
    1 cijelo jaje
    4 jušne žlice ULJA


 
   8 jušnih žlica GRIZA
    malo soli

PRIPREMA:
    Dobro vilicom istucite jaje, dodajte 4 žlice ulja i soli po ukusu, dobro istucite.
    Važno: koristite istu suhu jušnu žlicu kojom ste stavljali ulje!
    To je mjera, koliko u žlicu stane ulja, toliko stavite griza,znači  8 RAVNIH žlica.


   
Promješajte i pričekajte minuticu - dvije može vam se činiti rijetko, ali nije treba samo malo pričekati.
    Zakuhajte u juhu, juha ne smije jako kipjeti, već nek lagano bučka, stavljajte male noklice jer jako narastu!
    Koristite čajnu žlicu za ukuhavanje.
    Kuhajte cca 5 minuta, ugasite štednjak, poklopite i kada se zdebljaju gotove su!
    Sitno sjeckanim peršinom ukrasite juhu
izvor : coolinarika.com

0 komentari