petak, 22. rujna 2017.

Kada vidite šta moja baka stavlja u veš mašinu-učinit ćete isto! ODJEČA ĆE VAM BITI KAO NOVA!


Pranje rublja nije nešto u čemu uživamo, ali ga, u svakom slučaju, moramo prati. I nema ništa gore od tvrdokornih mrlja koje se jednostavno neće da operu, bez obziira koliko pokušavali. I kao da ulaganje vremena u to nije dovoljno, morate još potrošiti i puno novca na dobre deterdžente koji nisu jeftini. I bez obzira koliko nas to nerviralo, ipak moramo prati idjeću svaki dan.



Ovdje ćemo vam pokušati malo olakšati, jer postoji veoma jednostavan i jeftin način da se riješite rlja i održite vašu odjeću finom i svježom, a to je nešto što korisitimo svaki dan – bijeli ocat!Evo nekoliko načina kako možete koristiti bijeli ocat da vaša odjeća bude svježa i čista.
Bijeli ocat kao omekšivač
Bijeli ocat ima isti efekat kao omekšivač. Naspite ga u mašinu za pranje veša kao što biste učinili i sa omekšivačem i imat ćete čak mekši i više ekološki omekšivač.
Otklanja znojne mrlje



-Kiselina u ocatu pomaže da uklonite ružne masne mrlje sa vašeg bijelog rublja. Povećava moć vašeg deterdženta Samo naspite pola čaše u vaš veš prje pranje da povećate moć deterdženta, i održite boji vaše odjeće. Smanjuje talog deterdženta Pola čaše octata na vašoj odjeći će također smanjiti talog deterdženta na vašem vešu koji je loš za vašu kožu. Riješite se neprijatnih mirisa Korištenje bijelog ocata otklanja sve ružne mirise sa vašr odjeće.
Otklanja tvrdokorne mrlje
Ako na vašem vešu ima nekih mrlja koje ne možete lako oprati, potopite ih u vruću vodu sa pola čaše ocata, ostavite preko noći tako, i onda ih operite kao i obično

0 komentari