četvrtak, 21. rujna 2017.

KROMPIR PO SELJAČKI...JEDNOSTAVAN PRILOG ALI KAO SAMOSTALNO JELO


Sastojci
ca 1,5 kg krumpira
ca 100 grama slanine / kockice



ca 100 grama kobasice za peci / kockice
salica kuhanog graska
sol, papar

Priprema
1.
Krumpir ( tvrdje kvalitete, ne onaj brasnasti za njoke )  kolicinski prilagodite apetitu. Ako je mladi dobro ga oprati, ne guliti, ako je stari oguliti i isjeci na krupne kocke.



Zakuhati vodu, posoliti ju i kuhati kocke krumpira, ne skuhati ih do kraja, nek su malo jos tvrdi. Ocijediti, nek se prosuse.
U tavi ugrijati masti ( ako nemate onda ulja ) ubaciti dobro ocijedjene krumpire, peci da dobiju zlatnu koricu. Dodati blago posusene slanine ( bacon ) isjeckane na kockice, kobasice za peci ( koju volite ) izrezane na kolutice ili kockkice. Mozete upotrijebiti i samo slaninu ili samo kobasicu.
Zaciniti po ukusu, peci jos malo da se i slanina i kobasica ispece. Na kraju dodati salicu kuhanog graska, sve dobro promjesati.
Servirati kao prilog ili samostalno jelo uz zdjelu salate.

0 komentari