subota, 2. rujna 2017.

NAJMEKŠE BRESKVE....NASLOV NIMALO NE LAŽE UVJERITE SE I SAMI


Sastojci
Tijesto
  čaša mlijeka
  čaša ulja
  čaša šećera
  prašak za pecivo
  vanilin šećer
oštro brašno prema potrebi
Krema




  0,5 l mlijeka
  4 žlice oštrog brašna
  2,5 žlice šećera
  8 dag čokolade
  orasi (količina prema želji)
  mrvice izdubljenog tijesta
  rum

Priprema
u zdjelu uliti mlijeko. šećer. ulje. vanilin šećer i prašak za pecivo. Izmiješati da se šećer malo rastopi. Postepeno dodavati ostro brašno. Dodavati ga do tog trenutka kada se tijesto prestane lijepiti za prst. Najbolje je miješati kuhačom.




Kada se postigne da se tijesto više ne lijepi za prst zdjelu prekriti krpom i ostaviti sat vremena.
Malom žličicom uzimati male količine tijesta i vlažnim rukama oblikovati malene kuglice, veličine otprilike kao lješnjak. Slagati na lim obložen papirom za pečenje na udaljenosti od 3 cm jer nabubre dok se peku.
Kad se ispeku ostaviti da se ohlade i zatim izdupsti sredinu.

0 komentari