ponedjeljak, 25. rujna 2017.

PUNJENE ŠNICLE...RECEPT KOJI SAM DAVNO DOBILA OD PRIJATELJIVE


Potrebni sastojci:
250 g svinjskog fileta,
50 g šunke,
50 g mocarele,



50 g pečuraka,
60 g slanine.

Priprema:
Korak 1: Rastanjite svinjski file na dasci za sečenje i napunite ga iseckanom šunkom, mocarelom i pečurkama. Urolajte file da dobijete oblik valjka, pa ga obmotajte tanko sečenom trakom slanine.



Korak 2: Slaninu pričvrstite drvenim čačkalicama ukoliko je potrebno, i pržiti na roštilju ili ubacite u pleh, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200oC dok slanina ne porumeni, a svinjetina pusti sokove.
Korak 3: Prilikom serviranja punjeni file isecite na koso i servirajte sa krompirom.
Prijatno!

0 komentari