utorak, 24. listopada 2017.

BESKRAJNA ENERGIJA BLAGOSTANJA I BOGATSTVA: Pogledajte kako uzgojiti krasulu u vlastitom domu!


Jedan od najpoznatijih Feng šui iscjelitelja negativne energija u kući su bujne, zelene biljke koje će donijeti ne samo pozitivne vibracije,već i bogatstvo. Po nekim vjerovanjima, postoje biljke koje donose više novca, privlače energiju bogatstva i blagostanja.

Vjeruje se da prisustvo biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao i donosi bolju zaradu. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se prenosi sa koljena na koljeno.

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka zelena, vibrantna biljka može biti biljka novca jer je suština u dobroj energiju koju proizvodi.

Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje donose novac je krasula. Drvo novca ili krasula potiče iz Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca.Može dostići visinu do 3m. Krasula cvjeta tokom zime, pa sve do proljeća.

Zemlja u kojoj treba biti posađena je 40% pijeska, 20% šumskog humusa, 20% zemlje za cvijeće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla. Zalivati sa što manje vode.

Ne zahtjeva veliku saksiju, ali ukoliko joj obezbjedimo veću saksiju krasula će brže napredovati.

novi.ba

0 komentari