petak, 6. listopada 2017.

KADA PROBATE OVAJ RECEPT KROMPIR ĆETE UVIJEK OVAKO SPREMATI: PEČENI KROMPIRI


Jednostavno, efektno i jako, jaaaako fino.

SASTOJCI
krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
4-5 žlica maslaca
1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…
nekoliko komadića tanko rezane pancete





PRIPREMA
Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju.

Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja.

Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja. U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu.

Krumpire posoliti pa peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.

0 komentari