četvrtak, 5. listopada 2017.

OMBRE


SASTOJCI:

Kup

600 ml slatkog vrhnja

100 g tamne čokolade (80%)

100 g mliječne čokolade

100 g bijele čokolade/kuverture





150 g nugat kreme od lješnjaka

6 žlica kakaa u prahu

1 žličica začina za medenjake

1/2 žličice čilija u prahu

1 žličica vanilin šećera

3 listića želatine

4 žumanjka

3 jaja

50 g šećera – kristal

Dekoracija

100 g tamne čokolade (70%)

malo suncokretovog ulja

150 g smrznutog šumskog voća

PRIPREMA:

Čvrsto umutiti šlag i ostaviti ga da se hladi.

Tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu, svaku posebno, narezati te staviti u metalnu zdjelu.

U svaku dodati 50g nugata i otopiti na pari. Otopljenu tamnu čokoladu pomiješati s 3 velike žlice kakao praha i začinom za medenjake te umiješati u ujednačenu smjesu.

U mliječnu čokoladu dodati 2 velike žlice kakao praha i čilija u prahu u prahu te umiješati u ujednačenu smjesu.

U bijelu čokoladu dodati 1 veliku žlicu kakao praha i vanilin šećer te umiješati u ujednačenu smjesu.

Namočiti želatinu u hladnoj vodi.

Žumanjke, jaja i šećer pjenasto umutiti na pari. Ocijediti želatinu te ju umiješati u smjesu.

Skinuti s pare te mutiti dok smjesa ne postane mlaka.

Ovu smjesu podijeliti na tri dijela i svaku umutiti sa trećinom ohlađenog šlaga u čokoladne kreme.

Jednu posudu (zapremnine 1,5 – 2 l) isprati hladnom vodom i osušiti. Ja sam ju obložila prozirnom folijom.

U nju prvo uliti svijetlu kremu od bijele čokolade i nugata te staviti u zamrzivač na 30 minuta.





Zatim na nju izliti smjesu od mliječne čokolade i nugata te ponovno staviti u zamrzivač na 30 minuta.

Na kraju završiti sa smjesom od tamne čokolade i nugata i ostaviti u zamrzivaču preko noći.

70%-tnu tamnu čokoladu otopiti na pari s nekoliko kapi ulja.

Posudu s tortom nakratko staviti u toplu vodu pa tortu istresti na tanjur. Preliti je čokoladom.

Tortu dekorirati zaleđenim šumskim voćem i poslužiti. Ako slučajno ostane koji komadić čuvati ga u zamrzivaču.

Izvor: MalaKuhinja

0 komentari