utorak, 10. listopada 2017.

Ono što je ovaj otac uradio kako bi SPASIO život svoje kćerke će rastopiti vaše srce!


U junu prošle godine, roditelji male Esme Chester su odveli svoju kćer na rutinski test krvi za kašalj i dobili su neočekivano loše vijesti. Esme je dobila dijagnozu zatajenja bubrega u posljednjoj fazi. Njn otac Lee Chester, 37, i majka Rachel Mulhearn, 27, bili su potpuno šokirani.
Tri godine stara djevojčica, unatoč tome što je prolazila kroz stalnu dijalizu, držala je pozitivan stav. Esme je bila prisiljena provesti 14 mjeseci na dijalizi, zbog njezinog stanja, 12 sati dnevno, sedam dana u sedmici. I Lee i Rachel bili očajno su tražili rješenja pa su testirani za doniranje organa. Oboje su bili pogodni.
“Mi smo bili i testirani i iako je Rachel bila pogodan donator, bio sam bolji izbor. Rekao sam da ću ja, odmah “, rekao je Lee.
Ali, uzbuđenje se pretvorilo opet u brige. Esme je pretrpila moždani udar u decembru i morala je biti na intenzivnoj šest sedmica, čime se odgađala operacija presađivanja. Bila je u bolnici do sredine marta gdje je učila kako jesti i hodati. Ona je čak morala provesti svoj treći rođendan u bolnici.
Ali na kraju Esme se oporavila, zahvat presađivanja bubrega bio je uspješno izveden. Oboje i Esme i tata Lee su dobro i oporavljaju se.

0 komentari