srijeda, 18. listopada 2017.

PEŠKIRI VAM IZGLEDAJU ISTROŠENO? EVO KAKO IM VRATITI NEŽNOST I PUNOĆU


Ako imate nove peškire koji su pomalo grubi i ne upijaju vodu onako kako bi trebali ili ako imate stare peškire koji ne upijaju vodu kao što su to radili kada su bili novi, nema potrebe da ih mijenjate ili izbacite iz upotrebe.
Potrebna su samo dva sastojka da im vratite njihovu punoći i nježnost. Evo i kako da to uradite.
Ubacite peškire i sačekajte da mašina primi vodu. Kada je voda u mašini, isključite je, otvorite i u nju naspite šolju alkoholnog sirćeta. Uključite mašinu te je pustite da odradi par minuta.




Nakon toga ponovo isključite i dodajte pola šolje sode bikarbone. Uključite mašinu i pustite je da završi ciklus pranja. Peškire osušite na uobičajeni način.
Sada će vaši peškiri biti mekši, svežiji i bolje će upijati vodu. Naravno, možete ubaciti i par kapi esencijalnog ulja kako bi peškiri i prekrasno mirisali.




U mašinu ubacite peškire te dodajte šolju sode bikarbone. Sačekajte da mašina primi vodu, a zatim u pregradu za deterdžent naspite dvije šolje alkoholnog sirćeta.
Isto kao i u prethodnom postupku, par kapi esencijalnog ulja neće škoditi. Kada mašina završi, peškire osušite na uobičajeni način. Bićete oduševljeni peškirima koji sada izgledaju, a i mirišu, kao novi. Prilikom pranja, nemojte koristiti omekšivač za veš
Izvor: Minimagazin

0 komentari