ponedjeljak, 23. listopada 2017.

SUPER TRIK ZA SIVE ZAVJESE...UZ JEDNU STVAR OPET ĆE BITI BIJELE!


Bijeli sintetički materijali, kao i pamuk osjetljivi su na kuhanje, sunce, prašinu ili pušenje u kući pa s vremenom postaju sivi. Kako biste im vratili bjelinu operite ih sa samo jednim ključnim proizvodom.
Sigurno ste pokušali s mnogobrojnim sredstvima povratiti prvotnu bjelinu vašim zavjesama. Ali sunčevo zračenje, kuhanje ili eventualno pušenje u kući faktori su koji utječu na "sivljenje", a standardni deterdženti ne pomažu. No postoji jednostavan trik s kojim će vaše zavjese opet zasjati snježno-bijelom bojom.
Dovoljan vam je samo ocat, i to bijeli alkoholni. U perilicu zajedno sa zavjesama, u bubanj, stavite pola šalice bijelog alkoholnog octa, a gore odjeljak standardni deterdžent koji koristite i inače. Izaći će posve bijele. Na isti način možete izbijeliti i posivljele ručnike, posteljinu ili stolnjake.

Bijele zavjese
Ne brinite se za miris, on će tijekom pranja posve nestati. Osim toga, ocat je i prirodni omekšivač koji će vaše rublje dodatno omekšati.
Postupak za izbjeljivanje zavjesa, ručnika, posteljine:
1. S rubljem u bubanj perilice stavite i pola šalice bijelog alkoholnog octa.
2. Operite rublje koristeći isti deterdžent kao i inače.
3. Nakon pranja izvjesite zavjese da se osuše.

Održavanje sa ocatom
Donosimo i 15 trikova s octom koji će vam olakšati život:
Dezinficira bočice za bebe i uklanja kamenac Bočice za bebe možete prati u toploj vodi pomiješanoj s malo octa te potom isprati u vrućoj vodi. To će biti dovoljno da ih dezinficirate. No kada ih prokuhavate, osobito ako živite u području tvrde vode, u vodu obavezno dodajte ocat. Bočice će biti sjajne i čiste, a kamenca neće biti. Poslije je samo još jednom isperite.
Prije ličenja Prije farbanja zidova obrišite vrata, zidove i namještaj krpicom namočenoj u malo octa. To će pomoći da skinete ostatke stare boje, ali i da lakše čistite namještaj poslije bojanja.
Osvježite i odčepite odvod Ulijte šalicu sode bikarbone u odvod, dodajte šalicu octa. Pustite da se zapjeni te izlijte dvije čaše vruće vode u to.
Uklanja ptičji izmet Našpricajte površinu uprljanu izmetom s octom, pustite minutu da odstoji i samo prebrišite.
Za marinadu Malo octa u marinadi omekšat će i najtvrđe komade mesa.
Uklanja crvenilo Namočite blazinicu ili vaticu u mješavini octa i vode te natapkajte upaljena mjesta na licu. Vrlo brzo vidjet ćete rezultate.
Smiruje crvenilo na bebinoj guzi Dodajte par žlica octa u vodu u kojoj kupate bebu. To će smiriti crvenilo.
Čisti naočale - I najgore mrlje na naočalama, ocat će ukloniti.
Čisti četkice za zube Stavite četkice na par sati u ocat i dobro isperite pod toplom vodom. Tako ćete ih očistiti i dezinficirati.
Uklanja smrad s ruku od hrane Miris češnjaka, ribe ili mesa možete ukloniti tako da operete ruke sa sapunom i vodom, potom isperete s malo bijelog octa te na kraju još jednom isperete s mlakom vodom.
Uklanja etikete Našpricajte ocat na ljepljivu etiketu i skinite je prstom.
Čisti mikrovalnu pećnicu Stavite u staklenu čašu 1/4 octa i 3/4 vode. Okrenite na visoku temperaturu na pet minuta i potom samo očistite krpom.
Čisti WC školjku Dodajte ocat u školjku, pustite da stoji pet minuta i očistite s toaletnom četkom.
Osvježava smrdljive tenisice Namočite uloške u ocat i toplu vodu na par sati. Ostavite da se osuši.
Uništava korov Koristite nerazrijeđeni bijeli ocat i pošpricajte korov kako bi se sasušio.

0 komentari