utorak, 21. studenoga 2017.

Cijeli život ima istu frizuru: Pitali smo poznatu glumicu i pjevačicu zašto ne voli promjene


Iako su uloge fatalnih žena obilježile karijeru glumice Snežane Savić, ona važi za jednu od najodmerenijih ličnosti na domaćoj sceni. Svojom nenametljivošću, neprolaznom ljepotom i manirima uspjela je da stekne epitet dame bez presedana i tu titulu brani već pune četiri decenije. Uvijek je dosljedna sebi, ali i istoj frizuri svih ovih godina, pa smo je zato pitali zašto ne voli promjene.
zen
zen

Uloge u serijama „Bolji život“, „Porodično blago“ i „Srećni ljudi“ lepoj glumici donijele su veliku popularnost, ali i pjesme „Topolska 18“, „Tri poljupca za sreću“, „Mitke i Koštana“ i mnoge druge. Na snimanju za ekskluzivnu rođendansku kampanju „Blic žene“ Snežana nam je otkrila da joj u životu nikad nije bilo dosadno jer kad nije pjevala, snimala je filmove i serije i obrnuto.

– Ja sam po profesiji glumica, a muzička karijera mi se dogodila i to bez moje velike ambicije i želje da se na tom polju dokazujem i ostvarujem. Zato je i trpio glumački poziv, ali srećom sad to mogu da nadoknadim i da uživam u radu u pozorištu sa novim mladim autorima – kaže Snežana, koju možemo da vidimo u „Zvezdara teatru“ u predstavi „Bajka o pozorištu“, kao i u predstavama „Pozovi M radi užitka“ i „Udaj se muški“.U vrijeme kad se mnoge poznate ličnosti podvrgavaju estetskim operacijama poznata glumica ostaje dosljedna sebi, ali i istoj frizuri svih ovih godina koliko traje na sceni. Zato smo je i pitali je li protivnik estetskih zahvata.

– Dobro pitanje. Za sada je to zaista tako. Ne spadam u red kategoričnih jer ko zna da li ću jednog dana poželjeti da nešto promjenim na sebi ili ne. Za sad nemam želju da se upoznajem sa drugom Snežanom u ogledalu i pitam se „ko si ti“ – otkriva iskreno Snežana i dodaje da nema ljepše pegle od ljubavi, ispunjenosti, sreće i kiseonika.

Na snimanju za rođendansku kampanju „Blic žene“ Snežana i njena kćerka Anita su uživale, a mi smo se uvjerili da izreka „Kakva majka, takva i kćerka“ i te kako važi u njihovom slučaju. Kad ih vidite na jednom mjestu shvatite da šarm i ljepota u njihovoj porodici idu sa generacije na generaciju. A Anita nam je otkrila i koja je to prva lekcija o vaspitanju koju je naučila od majke, a koju prenosi na svoju nasljednicu Ninu.

– Od majke sam naučila da treba raditi i da samo velikim radom možemo doći do rezultata, kao i da se u životu oslanjamo samo na sebe, ne očekujući ništa od drugih. Od nje sam nasljedila i preosjetljivost i empatiju prema ljudima – otkriva Anita, koja skoro već tri godine radi kao glavni i odgovorni urednik „Aha magazina“.

Iako ima glumačke gene i talenat, za nju je gluma uvijek bila i ostala samo hobi. Profesionalni put i školovanje ipak su je odveli u novinarske vode gdje se trudi da vrati dostojanstvo pisanoj riječi.

0 komentari