srijeda, 15. studenoga 2017.

Čudo od rastvora za sobne biljke: Sa ovim cvećari vraćaju život uvenulom cveću!


Želite li da vaše sobne biljke cvetaju često i bogato? Poslušajte savete iskusnih cvećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravu cvetnu baštu na svom prozoru.

Tajna bogatog sobnog vrta je jednostavna: da biljke cvetaju još lepše i bujnije, treba ih dobro prihranjivati.

Kako pravilno pripremiti rastvor za prihranu biljaka:

1. Praktično, sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš). Može se, pre zalivanja, zemlja u saksiji posuti 1 kafenom kašikom šećera, ili napojiti biljku slatkom vodicom (1 kafena kašika šećera na 1 čašu vode).

Fikuse možete jednom mesečno zalivati zaslađenom vodom. Na 1 litar vode uzima se 1 kafena kašika šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlekom. To će doprineti sjaju i lepoti biljke.

Mleko je, inače, veoma korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju špricem mleko, direktno u stablo biljke.

5 sobnih biljaka koje cvetaju samo zimi: Čiste vazduh, obavezne u svakom domu! (FOTO)
 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
2. Odličan efekat na biljke daje prihranjivanje ricinusovim uljem.

U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 kafenu kašiku ricinusovog ulja. Flašu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini sa vodom, da ne bi opeklo korene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cveće.

Ako biljka cveta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cveta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mesečno.

3. Postoji jedan Čudo-rastvor za najbeznadežnije cveće.

Sve, što je potrebno za ovaj rastvor, jeste voda i ljuske od jaja. Ljuske od jaja prelivaju se vodom, i ostavljaju  5-7 dana na sobnoj temperaturi. S vremena na vreme, treba promešati. Nakon toga, ovim rastvorom zalivajte cveće.

4. Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje rastvorom aspirina(andola).

Jednu tabletu od 300 mg treba rastvoriti u 1 l vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.

Kako da napravite prirodno đubrivo za sobne biljke: Od samo 3 sastojka (VIDEO)
 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
5. Biljke možete zalivati sledećim rastvorom:

uzmimo korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranljivi rastvor za zalivanje biljaka je spreman.

Ako ste primetili da vaše biljke počinju da venu iz neobjašnjivih razloga – uzrok mogu biti  sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom.

U ovom slučaju, biće od koristi sledeći trik: Za njegovu realizaciju biće potrebno samo nekoliko običnih šibica. Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ruba saksije, i zalijte cveće. Nakon 2 dana, zamenite šibice novim, a nakon još 2 dana mušice će nestati.

Od sada ne morate zalivati sobne biljke insekticidima. Fosfor i sumpor, koji se sadrže u sastavu smese glave šibica, prodiru u zemljište i pouzdano oslobađaju biljku od nezvanih gostiju.

Da biste sprečili pojavu gljivica, koristite bakarne novčiće. Stavite nekoliko novčića u zemljište oko biljke, i bakar će uništiti sve spore gljiva.
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

0 komentari