nedjelja, 26. studenoga 2017.

DIRLJIVO PISMO MAJKE: ‘Rekli ste da pobacim jer će mi uništiti život. Lagali ste! Ona je savršena!’


Courtney Baker iz Floride, bila je trudna s trećom kćerkom kada je otkriveno da će beba imati Downov sindrom. Šokiralo ju je što ju je liječnik nagovarao da pobaci.
Unatoč njegovim uvjeravanjima kako će cijela obitelj patiti zbog djetetove bolesti, majka je odlučila roditi, piše Little Things.
Emmy sada ima 15 mjeseci, a njezina mama je odlučila napisati pismo liječniku koje postalo hit na internetu.
“Poštovani doktore,
Prijateljica mi je nedavno kazala kako joj je liječnik koji je u trudnoći utvrdio da će njezin dječak imati Downov sindrom, komentirao: “On je savršen.” Nakon što je dječak rođen taj isti liječnik ga je pogledao i zaključio: “Rekao sam vam. On je savršen.”
Njezina priča me slomila. Sretna sam zbog njezinog iskustva, ali sam tužna zbog svog. Voljela bih da je on bio i moj doktor.
Došla sam k vama u najtežem trenutku u mom životu. Bila sam prestravljena, u strahu i u potpunom očaju. Nisam znala istinu o mom djetetu, a to je ono što sam očajnički trebala od vas. No, umjesto podrške i ohrabrenja, predložili ste mi da pobacim. Već sam je imenom nazivala, a vi ste nas uporno propitivali jesmo li svjesni koliko će nam loš život biti s djetetom s Downovim sindromom.
Predložili ste da dobro razmislimo i još jednom preispitamo svoju odluku o nastavku trudnoće.
Od tog prvog posjeta, užasavala sam se svakog sljedećeg posjeta vama. Najtežu stvar u mom životu ste učinili gotovo nepodnošljivom, jer mi nikada niste rekli istinu.
Moje dijete je savršeno.
Nisam ljuta. Nisam ogorčena. Ja sam zapravo samo tužna. Tužna sam što ste tako jako pogriješili i tvrdili da će beba s Downovim sindromom pokvariti naše živote. Srce mi se slama kada pomislim da to još uvijek govorite nekim drugim mamama. Ali najviše sam tužna što nikad nećete imati privilegiju upoznati moju kćer, Emersyn.
Jer Emersyn ne samo da nam je živote učinila ljepšima i kvalitetnijima, ona je ušla u srca velikog broja ljudi. Ona nam je dala smisao i radost koja se ne može riječima opisati. Ona nam izmami najveći osmijeh i daje najslađe poljupce. Ona nam je otvorila oči za istinsku ljepotu i čistu ljubav.Nadam se da niti jedna mama neće morati proći kroz ono što sam ja prolazila. Nadam se da kada idući put u majčinom trbuhu otkrijete da beba ima Downov sindrom, toj majci nećete lagati već da ćete joj reći istinu:” Vaše dijete je apsolutno savršeno.”
izvor:atraktiva.in

0 komentari