četvrtak, 16. studenoga 2017.

TITOV KOLAČ Zasto naziv Titov kolac ja vam nebi znala objasniti ali znam da ga imam 15 god. u mojoj kuharici i divan je kremasti kolac..tko zna mozda je bio Titov omiljeni kolac a od kada sam dobila recept postao je i moj omiljeni..Probajte i vi.....


Titov kolac ja vam nebi znala objasniti ali znam da ga imam 15 god. u mojoj kuharici i divan je kremasti kolac..tko zna mozda je bio Titov omiljeni kolac a od kada sam dobila recept postao je i moj omiljeni..Probajte i vi..

Sastojci
     Biskvit:
      4 zumanjka
      200 gr. secera
      5 zlica hladne kafe
      100 gr.mljevenih orasa
      5 zlica brasna
      3 zlice ulja
      1 prasak za pecivo




      slag od 5 bjelanjaca
     Fill 1:
      400 ml. mljeka
      5 zlica brasna
      2 zumanjka
     Fill 2:
      230 gr. putera
      10 zlica secera
      100 gr. istopljene kuhinjske cokolade
      1 vanila secer(ili vanila extrakt)

Priprema
    1
    Odvojite bjelanjce od zumanjaca.
    U bjelanjce dodajte 100gr. secera i izmiksajte sa mikserom.
    U zumanjce dodajte takode 100 gr. secera i miksajte.Nakon toga dodajte  5 zlica hladne kafe,100 gr.orasa,5 zlica brasna,3 zlice ulja,1 prasak za pecivo i smjesu od bjelanjaca.




    2
    Stavite peci u zagrijanu pecnicu 200 C 20-25 min.
    3
    Fill:U 400 ml. mljeka dodajte 5 zlica brasna i 2 zumanjka i kuhajte uz neprestano mijesanje.
      Fill 2:U 230 gr.putera(ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 zlica secera,100gr. istopljene cokolade i 1 vanilin secer.Ja sam dodala 2 zlice ruma.
    Fil od putera dodajte u hladan fil od mljeka.
    4
    Na hladan kolac stavite fil i slag pjenu..
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari