subota, 16. prosinca 2017.

FINI ČOKOLADNI KEKSIĆI GOTOVI ZA 20 MINUTA


Sastojci
50 g maslaca
220 g čokolade za kuhanje
210 g Oštrog brašna Podravka




½ žličice Praška za pecivo Dolcela
2 jaja
100 g šećera
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
100 g šećera u prahu

Priprema
1.
Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
2.
U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu.
3.
Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata.
4.




Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom.
5.
Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Tako slažite i ostale da pritom ostane razmak među njima.
6.
Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 min. Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani. Ne smiju biti prepečeni jer tad gube sočnost.
Posluživanje
Prije posluživanja držite ih u zatvorenoj posudi  da ostanu mekani. Carstvo čokolade upotpunite Čokoladnim likerom.

0 komentari