utorak, 19. prosinca 2017.

FINO JELO NA KAŠIKU BAŠ ZA OVE ZIMSKE DANE


Sastojci 
500g mljevene junetine
1žlica maslaca
3žlice maslinovog ulja
1 luk
5 češnja češnjaka
3 lista lovora
2 grančice timijana
na vrh noža ljute paprike




1žlica ravna /Dimljene crvene paprike Podravka
1puna žlica Koncentrata od rajčice Podravka
2 mrkve
250g njoki/domaći ili kupovni
1,3l temeljca/pileći ili povrtni
2 ravne žlice Glatkog brašna Podravka
150g Zamrznutog graška

Priprema
1.




Zagrijete dvije žlice ulja u loncu debljeg dna pa na njemu prepržite meso, začinite ga solju i paprom, pazite da tokom pečenja razdvojite meso da ne bude grudica, preprženo meso izvadite šupljikavom žlicom na toplo mjesto.   Dodati maslac i ostatak masnoće pustiti da se zagrije, dodati na sitno nasjeckani luk, prijati pet minuta miješajući da se dobro uprži.Dodati češnjak i mrkvu narezanu na kockice, obje vrste paprike i brašno, promiješati da se malo sve spoji, podliti temeljcem, nastaviti miješati da se sve poveže i razbiju eventualne grudice.   Vratiti meso u lonac, dodati ostale začine i koncentrat rajčice.Pustiti da sve prokuha pa odklopljeno kuhati oko pola sata.
2.
Nakon pola sata dodati njoke , pustiti da se njoki kuhanju dok ne omekšaju, pet minuta prije kraja dodati grašak. Servirati toplo.

0 komentari