utorak, 12. prosinca 2017.

JADRO OBLATNE...Nešto jako fino i ukusno


Sastojci
500 gr suvih smokava
200 gr grožđica
400 gr šećera




2 dl vode
250 gr mljevenih oraha
4 lista oblatne
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu

Priprema
1.
Suve smokve i grožđice samljeti na mašini za meso.
2.
Šećer i vodu špinovati, pa dodati samljevene smokve i grožđice, miješati da se dobro sjedini. U to dodati mljevene orahe.
3.




Fil podijeliti na dva jednaka dijela. Na list oblatne nanijeti jedan dio fila pa poklopiti sa drugim listom.
Isto uraditi sa preostalim filom i oblatnama.
Oblatne filovati tako da rebrave strane budu vani.
4.
Dobro izraditi margarin sa šećerom u prahu.
Ovim filom premazati jedne nadjevene oblatne pa poklopiti sa drugim.
Posluživanje
Na oblatnu staviti nešto teško i ostaviti da se stegne.
Sijeći na štanglice.

0 komentari