nedjelja, 10. prosinca 2017.

KEKSIĆI SA ČOKOLADOM GOTOVI ZA 20 MINUTA

Rezultat slika za KEKSIĆI SA ČOKOLADOM ZA 20 MINUTA
Slikovni rezultat za Oblikovati rukama kuglice veličine oraha i stavljati na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje. Kuglice slagati u razmacima. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200C dok ne budu gotovo. Peći 15 minuta. Posluživanje Poslužite ih tople ili hladne kako želite, ali sigurno će
brzo nestati.. Od smjese dobijete 30 keksića. Koristila sam čokoladu za kuhanje, možete je zamjeniti s nekom vašom omiljenom čokoladom, npr. s čokoladom koja sadrži lješnjake, mliječnom ili kakvom želite.

Sastojci
-200 g brašna
-85 g maslaca
-75 g šećera
-1 vanilin šećer
 -1 jaje
-1/2 žličice praška za pecivo
-160 g sjeckane čokolade
-4 žličice ruma

Priprema:
U zdjeli mikserom izradite maslac ili margarin sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte rum pa jaje i dobro izradite. Zatim dodajte brašno koje ste pomješali sa praškom za pecivo. Promješajte da se sve lijepo sjedini. Dodajte nasjeckanu čokoladu ali nju umješajte žlicom. Oblikovati rukama kuglice veličine oraha i stavljati na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje. Kuglice slagati u razmacima. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200C dok ne budu gotovo. Peći 15 minuta.
Posluživanje:
Poslužite ih tople ili hladne kako želite, ali sigurno će brzo nestati.. Od smjese dobijete 30 keksića.
Koristila sam čokoladu za kuhanje, možete je zamjeniti s nekom vašom omiljenom čokoladom, npr. s čokoladom koja sadrži lješnjake, mliječnom ili kakvom želite.

0 komentari