četvrtak, 14. prosinca 2017.

Koliko žena brine o sebi u prvoj, a koliko u drugoj trudnoći?


SVE MAME u prvoj trudnoći doslovno žive pod staklenim zvonom.
Odlučno odbijaju svu hranu koja se u trudnoći ne preporučuje, vino su voljne pogledati samo kroz bocu, a knjige o trudnicama postaju njihova najzanimljivija literatura.

U drugoj trudnoći obično stvari idu drugačije. Pije vam se vino? Naravno, nećete popiti bocu, ali uživat ćete u čaši vina bez razmišljanja o štetnosti za vašu bebu. Trudnoća majke koja po cijele dane mora trčati za djetetom nikako ne može biti trudnoća iz knjiga iz jednog jednostavnog razloga – jer si to majka ne može priuštiti.
Vremenski je neizvedivo uz maleno dijete kod kuće kuhati posebne obroke djetetu i posebno sebi. Nemoguće je obaviti nabavku namirnica bez bacanja djeteta po podu trgovine ili jednostavno pola namirnica zaboravite kupiti jer je dijete zapelo za zanimljivu igračku na drugom kraju trgovine.

Naravno, to shvatite tek kad dođete kući. Nitko nije toliko avanturistički raspoložen da bi se dva puta u jednom danu ohrabrio na kupovinu u društvu hiperaktivnog djeteta, zar ne?
U prvoj trudnoći će žena pristati na vježbanje samo uz stručni nadzor i to isključivo u grupama namijenjenim trudnicama, dok u drugoj uredno svakodnevno trči za svojim mališanom ponekad i do dana poroda. Knjige o trudnoći zamijenit će slikovnice i priče za laku noć.

Iako žene ponekad imaju grižnju savjesti što su znatno više pažnje posvećivale prvoj trudnoći, treba to gledati i s druge strane. Mnogo manje nervoze i strahova mama prožive u drugoj trudnoći. Nedostatak vremena nije uvijek loša stvar!
Manje brige, a više zabave učinit će vas veselijom trudnicom, mamom i suprugom!

izvor : index.hr

0 komentari