ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

KRALJICA TORTA – KRALJICA SVIH TORTI


SASTOJCI:

BISKVIT

5 kom jaja

100 gr čokolade za kuhanje

2 žlice oštrog brašna

1 žličica praška za pecivo Dolcela

100 gr maslaca ili margarina

100 gr kristal šečera

100 gr mljevenih lješnjaka ili oraha

2 kom vanili šečera Dolcela

KREMA

1 kutija krema za torte Dolcela

3,5 dcl mlijeka

110 gr maslaca ili margarina

150 gr čokolade za kuhanje

GLAZURA

100 gr čokolade za kuhanje

2 žlice tople vode

2 žlice ulja

60 gr maslaca ili margarina

PIPREMA:

1. BISKVIT

Odvojiti bjelanjke i umutiti čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutiti sa šečerom i vanili šečerom, lješnjacima ili orasima, otopljenom čokoladom, brašnom, pecilnim praškom. Pjenasto umutiti maslac – margerin i dodati u smjesu. Na kraju dodati snijeg i rukom izmiješati da ne padne.
OBAVEZNO TIM REDOM.

Podijeliti smjesu na tri dijela i peći jednu po jednu koru u zagrijanoj pećnici na 180 ° 10-12 minuta. Može se i cijela količina peći u jednom velikom protvanu pa rezati na tri trake.

2. KREMA
Umutiti kremu u hladno mlijeko, dodati 100 grama omekšale čokolade i maslac pa sve zajedno smiksati. Na kraju dodati još 50 gr čokolade isjeckane na komadiće. Premazati preko ohlađenih kora.

3. GLAZURA
Sastojke zajedno otopiti na pari dok se ne sjedine. Ostaviti kojuminutu da se masa malo ohladi i preliti preko torte

4. UŽIVAJTE

Izvor: receptimojekuhinje.com

0 komentari