četvrtak, 21. prosinca 2017.

MEDVEĐE ŠAPE STARINSKI KOLAČIĆI KOJE TREBATE PROBATI


Sastojci
3 šalice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
¼ vrećice Praška za pecivo Dolcela
1 šalica šećera
2 šalice mljevenih oraha
1 šalica svinjske masti






1 jaje
1-2 žlice Meda cvjetnog Podravka
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
Za posipavanje:
šećer u prahu

Priprema
1.
Mljevene orahe izmiješajte s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravite udubljenje i stavite jaje, med, razmekšanu mast i vanilin šećer, pa umijesite tijesto i ostavite neka odstoji oko pola sata na hladnom mjestu.
2.
Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite pripremljenim tijestom, ali ne do vrha, te lagano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji.






3.
Napunjene kalupe stavite na lim i pecite na temperaturi od 180°C oko 15 minuta, dok tijesto ne porumeni.
Posluživanje
Još vruće šape vadite iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu.
Savjet
Za odmjeravanje količine namirnica u ovom receptu koristite se šalicom od 200 ml

0 komentari