utorak, 5. prosinca 2017.

Najbolji trikovi koji će olakšati život svakoj ženi! Kako se ovoga prije nisam sjetila…


Ovdje ćemo vam pokazati neke trikove koji vam mogu pomoći u domaćinstvu. Oni su veoma korisni i vjerovatno niste znali za njih.

Kako biste uklonili masne mrlje sa šporeta i ostalih površina, koristite limun koji će uspješno otkloniti mrlje, Pored toga, možete koristiti i sodu bikarbonu.

Za uklanjanje mrlja sa odjeće također uzmite sodu bikarbonu koja će otkloniti i najtvrdokornije mrlje.

Kao osvježivač zraka uzmite vodu i ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Dobit ćete lijep miris, a bolje je nego da koristiti osvježivače zraka koji su puni štetnih hemikalija.

Kada perete veš, umjesto omekšivača možete dodati malu šolju bijelog sirćeta. Otklonit će mrlje i učiniti da vaša odjeća ude mekša. Inače, omekšivači su vrlo štetni za naše zdravlje.

Umjesto dezodoranas koju su puni almunija i ostalih štetnih dodataka i izazivaju rak dojke, koristite sodu bikarbonu razblaženu sa vodom.Bićete zadovoljni. Možete kupovati i dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju aluminija i ostalih štetnih dodataka.

Za uklanjanje kamenca možete koristiti bijelo sirće razblaženo s vodom.

Nanesite sodu bikarbonu na ćoškove i otjerat ćete inskete i miševe.

Eterično ulje lavande vam također može pomoći kod tog problema. Otjerat će insekte, ali i miševe, a dom će lijepo mirisati.

Ukapajte koju kap limun u šolju ili vodokotlić i pustite vodu.

Izvor: megagiga

0 komentari